Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за поштовою повісткою

Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за поштовою повісткою

У Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період Кабмін вніс зміни. Тепер термін явки громадян до територіальних центрів комплектування скорочено.

Про це повідомляє Інформатор, покликаючись на Постанову Каюміну від 1 жовтня 2024 року №1134.

Залежно від місця проживання, термін явки скорочено до семи-десяти діб. Раніше законодавство дозволяло військовозобов’язаним та резервістам з’явитися до ТЦК не раніше 14 дня (від дня надсилання повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення, — ред).

Тепер у Постанові Кабміну зазначено:

 “З населеного пункту, що є адміністративним центром області, визначається протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб”.

Як пише Українська правда, Кабінет міністрів на засіданні 24 вересня виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк повісток. Згідно з пояснювальною запискою Міністерства економіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Повістки, які розсилатимуть “Укрпоштою”, матимуть вигляд звичайного рекомендованого листа. Їхня розсилка не відрізнятиметься від розсилки судових документів.

Нагадаємо, що повістка, надіслана поштою, вважається врученою навіть за умови, що адресат її не забрав. Підтвердження про вручення надає поштовий оператор.

“Зараз вважається, що навіть квитанція про відправку повістки — це належне повідомлення вказаної особи. Ці повістки відправляються рекомендованим листом, засобами Укрпошти. Відповідно, цей рекомендований лист не може лежати на пошті понад 30 днів. І якщо особа не з’явилася, або не захотіла отримати, або адресат відсутній, працівник пошти повертатиме цю повістку. І саме момент повернення й вважатиметься належним повідомленням [про вручення]”,пояснювала раніше в етері Громадського радіо адвокатка Катерина Аніщенко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що “Укрпошта” розпочала розсилку повісток військовозобов’язаним на Прикарпатті.
ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору