Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті на березі річки виявили трупи свиней | ВІДЕО

На Прикарпатті на березі річки виявили трупи свиней

Дві туші мертвих тварин виявили між селами Заріччя та Білі Ослави, що на Надвірнянщині. Жінка, яка натрапила на таку знахідку, йшла до лісу в пошуку грибів.

Про це повідомляє Інформатор Коломия.

Туші свиней валялися біля місцевого потічка в оточенні сміття та великих білих пакетів із невідомим вмістом та мали ознаки розкладання. Від чого тварини померли – невідомо.

Лікарка-ветеринарка Наталія Мірошниченко після перегляду відео наголосила, що втручання фахівців у даному випадку є обов’язковим. В області фіксуються випадки африканської чуми свиней. Є й інші ризики.

До слова, на початку року біля Надвірної та у селі Коломийської громади вже фіксували вірусні захворювання свиней.

Захоронювати трупи тварин у таких випадках треба у спеціальних скотомогильниках, а викидання трупів тварин у ріку створює загрозу не лише екології, але й може спричинити нові й нові випадки захворювань тварин. Під загрозою – усі домогосподарства, розташовані вниз по течії.

До слова, усі дрібні потічки між селами Білі Ослави та Заріччя зрештою потрапляють у Прут, що далі прямує у Добротів, Ланчин, Саджавку, Іванівці, Товмачик, Шепарівці та, врешті, у Коломию.

Журналісти повідомили про випадок фахівців Держпродспоживслужби на Надвірнянщині. Там пообіцяли ще сьогодні виїхати на місце й відібрати матеріал для аналізів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору