Калуш До сайту

На Прикарпатті на березі річки виявили трупи свиней | ВІДЕО

Дві туші мертвих тварин виявили між селами Заріччя та Білі Ослави, що на Надвірнянщині. Жінка, яка натрапила на таку знахідку, йшла до лісу в пошуку грибів.

Про це повідомляє Інформатор Коломия.

Туші свиней валялися біля місцевого потічка в оточенні сміття та великих білих пакетів із невідомим вмістом та мали ознаки розкладання. Від чого тварини померли – невідомо.

Лікарка-ветеринарка Наталія Мірошниченко після перегляду відео наголосила, що втручання фахівців у даному випадку є обов’язковим. В області фіксуються випадки африканської чуми свиней. Є й інші ризики.

До слова, на початку року біля Надвірної та у селі Коломийської громади вже фіксували вірусні захворювання свиней.

Захоронювати трупи тварин у таких випадках треба у спеціальних скотомогильниках, а викидання трупів тварин у ріку створює загрозу не лише екології, але й може спричинити нові й нові випадки захворювань тварин. Під загрозою – усі домогосподарства, розташовані вниз по течії.

До слова, усі дрібні потічки між селами Білі Ослави та Заріччя зрештою потрапляють у Прут, що далі прямує у Добротів, Ланчин, Саджавку, Іванівці, Товмачик, Шепарівці та, врешті, у Коломию.

Журналісти повідомили про випадок фахівців Держпродспоживслужби на Надвірнянщині. Там пообіцяли ще сьогодні виїхати на місце й відібрати матеріал для аналізів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08