Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикордонники врятували порушника, який заблукав у горах та просив про допомогу

Перетин Кордону

Військовослужбовці відділу “Новоселиця” надали допомогу чоловіку, який загубився в горах під час спроби незаконно перетнути державний кордон за 2000 доларів.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

25-річного киянина знайшли у важкому стані – знесиленого, голодного та дезорієнтованого після більш ніж півдоби перебування в гірському лісі.

Чоловік намагався потрапити до Словаччини в обхід офіційних пунктів пропуску. Через соціальні мережі він вийшов на особу, яка погодилася допомогти йому за винагороду у 2000 доларів США. Отримавши гроші, посередник надав інструкції для перетину кордону. Порушник прибув у село Дубриничі на Закарпатті та пішов лісом у вказаному напрямку. Однак скоро втратив орієнтир і заблукав. Провівши цілу ніч у холоді та під дощем, він зрозумів, що не зможе самостійно вийти з лісу, та звернувся по допомогу до прикордонників, зателефонувавши на “Гарячу лінію” Держприкордонслужби.

На пошуки порушника були відправлені прикордонні наряди відділу “Новоселиця”. Чоловіка знайшли в лісі переохолодженого та виснаженого. Його доставили до прикордонного підрозділу, де надали першу допомогу, нагодували та забезпечили теплим одягом. Затриманий розповів, що через низькі температури і постійні звуки диких тварин вже майже втратив надію вижити.

Наразі життю чоловіка нічого не загрожує. Проте за спробу незаконного перетину кордону йому доведеться відповісти перед судом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору