Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Валерія Мартишкіна

Згадуємо Валерія Мартишкіна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Валерія Мартишкіна — навідника-кулеметника бойової машини 80 окремої десантно- штурмової бригади.

Валерій Мартишкін народився 21 січня 1994 року в селі Нижній Струтинь. Мав старшу сестру. Ріс без батька, який зник безвісти. Навчався у сільській школі, після закінчення якої здобув фах столяра.

Тривалий час перебував за кордоном: мав там роботу, був у стосунках з коханою дівчиною. 

У перші дні повномасштабного вторгнення серце Валерія Мартишкіна не знало спокою: ледь не щогодини телефонував сестрі, а тоді зібрався і приїхав додому… У військкоматі йому тричі відмовили: не мав військової підготовки. Але чоловік не здавався, а записався у роту охорони та проходив навчання у Рожнятові. Зрештою його прийняли навідником кулемету у 80 окрему десантно-штурмову бригаду.

Далі було навчання у Житомирі, а відтак — поле бою… На фронті воїн зарекомендував себе якнайкраще: був надійним, багато чого знав і вивчав… Любив собак і заповів друзям привезти сестрі собаку, якщо з ним щось трапиться. Його волю — виконали.

Життя Героя трагічно обірвалося 5 жовтня 2022 року поблизу селища П’ятихатки, що на Херсонщині. В машину, в якій був Валерій Мартишкін влучив снаряд.

Похований на кладовищі у рідному селі.

Посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору