Калуш До сайту

Елегантне тріо, “кочовий” іспанець і дрони-камікадзе — підсумки тижня на Інформаторі

Підбиваємо підсумки першого тижня жовтня та публікуємо матеріали, якими ви найбільше цікавилися та читали протягом останніх 7 днів.

Ділиться Інформатор.

Вранці зібрав — увечері закрутив: калуський священник розповів, як консервує гриби

Осінь – прекрасна пора для збору грибів, які так полюбляють українці. Тож кожен рушає до лісу, щоб першим знайти такі заповітні грибочки. Сьогодні о. Андрій Ляхович розкриє свої секрети консервації грибів. А ви вже збирали гриби?


Це дійсно Калуш? На історичному фото міста — “американська” вивіска та елегантне тріо

Історія циклічна і у кожного із нас вдома зберігаються цінні родинні світлини. Вони ж можуть змальовувати місто чи село в ту чи іншу епоху. Світлину, яку опублікувала калушанка Надія Гуш спричинила чималу дискусію у коментарях під дописом. Одні припускали, що це Львів, інші ж стверджували, що це таки Калуш.


Борчиня з Калуша Аліна Філіпович здобула золото на міжнародних змаганнях у Хорватії

Загалом Україна здобула 21 медаль на даних змаганнях.


Під час нічної атаки на Прикарпаття залетіли дрони-камікадзе та лунали вибухи. Що відомо?

Ще одна не спокійна ніч для усієї України. Ворог запустив по території нашої держави чималу кількість шахедів. На Прикарпатті за попередніми даними лунали вибухи.


Майстер із Калущини вирізає з каменю квіти, виноград та дельфінів

Роман Легун із села Креховичі Брошнів-Осадської громади оздоблює каменем стіни будинків, криниці, паркани та каплички. Спершу він власними руками творив красу свого дому, а згодом почав виконувати замовлення й інших людей. У роботі не використовує болгарки, а кожну роботу — як для себе.


У двох селах Долинської громади школярів можуть відправити на дистанційне навчання

У Долинській громаді двом навчальним закладам, у яких встановлена електрична система обігріву, загрожує дистанційне навчання. Це — якщо будуть блекаути.


У Калуші біля пішохідного переходу зіштовхнулися дві автівки | ФОТО

Біля пішохідного переходу на одній із центральних вулиць Калуша зіткнулося два автомобілі.  Транспортні засоби зазнали ушкоджень.

Легенда про племінницю: мешканці Калущини масово отримують у телеграмі шахрайські повідомлення

Користувачі телеграму масово отримують однотипні повідомлення з проханням проголосувати за племінницю у конкурсі. Якщо ви теж отримали таку звістку, ігноруйте та навіть не думайте переходити далі й намагатись проголосувати.


“Українці — ви є титанами”: як у Калуші “кочовий” іспанець-волонтер в ігровій формі вчить дітей англійської | ФОТО

Чоловік на ім’я Гонза родом з Іспанії. Та з початком повномасштабного вторгнення він покинув роботу на Мальорці,  переїхав до України та волонтерить. Спочатку допомагав українським сім’ям та біженцям дістатися Іспанії, а тепер із власним благодійним проєктом подорожує містами України. Прагне підтримати українців та поєднати це із вивченням англійської. Тому наразі перебуває у Калуші, а саме на Загір’ї.


У Долині інвестор презентував депутатам план поводження з відходами

Австрійська компанія розглядає можливість налагодження роботи у Долинській громаді у сфері поводження з відходами. Перше знайомство з представниками депутатського корпусу відбулося під час засідання сесії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08