Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Федору

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Федору – водія-машиніста екскаватора 1-го інженерно-саперного відділення військової частини.

Микола Федора народився 6 жовтня 1992 року в селищі міського типу Перегінське, що на Калущині Івано-Франківської області. Він був наймолодшим сином у родині, а в 4 роки залишився напівсиротою. Зростав щирою, розумною і улюбленою дитиною в сім’ї. Відмінно навчався, вирізнявся талантом, кмітливістю, був надійним другом і душею компанії.

Микола почав читати у 4 роки. Він був харизматичним, щедрим і ніколи не жалів нічого для своїх рідних та друзів.

Після закінчення Перегінської школи №1 вступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, де здобув фах гірничого інженера. Працював майстром підземного та капітального ремонту свердловин.

Молодий хлопець повернувся в Україну з-за кордону 25 лютого 2022 року і свідомо вирішив стати добровольцем, щоб захищати Батьківщину.

Побратими, які служили разом із ним, назавжди запам’ятали його слова: “Ми не віддамо свою Батьківщину, будемо захищати її до кінця. Ми обов’язково переможемо“.

11 березня, під час авіаційного нальоту противника в Київській області поблизу населеного пункту Варівськ, Микола Федора зник безвісти. Його доля залишалася невідомою протягом півтора року.

На превеликий жаль, Микола загинув як справжній Герой, до останнього подиху захищаючи свою Батьківщину. Похований на кладовищі у рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08