Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські художники відвідали середньовічну фортецю “Тустань” на Львівщині

Тустань

В неділю, 6 жовтня, в рамках відзначення Дня художника, калуські митці здійснили творчу поїздку до унікальної скельної фортеці “Тустань” у Львівській області.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Музейно-виставковий центр Калуської міської ради.

Захід був організований управлінням культури національностей і релігій Калуської міської ради.

Фортеця “Тустань”, яка свого часу виконувала функцію оборонного, митного та адміністративного центру, вразила художників не лише своєю історичною значимістю, але й мальовничими краєвидами Сколівських Бескидів. Вони піднялися на дитинець, насолоджуючись неповторною красою природи та архітектурою, що не має аналогів у Європі.

Тустань Тустань

У музеї Тустані, розташованому неподалік від фортеці, митці ознайомилися з археологічними знахідками, а також з 3D-моделлю фортеці. Окрім того, художники відвідали кімнату воєводи XII століття та побачили середньовічну криницю, яка могла забезпечувати водою фортецю під час облоги.

Тустань Тустань Тустань

Художники також захопилися бойківською народною архітектурою, зокрема автентичними дерев’яними хатами кінця XIX — початку XX століття, що залишили глибокі враження. Організатори поїздки висловили сподівання, що незабаром ці краєвиди будуть відтворені на полотнах місцевих художників.

Тустань

“А в Уричі камінь, і ковані в нім // Покої, і брами і льохи. // Чи велетнів се, чи розбійників дім, // Не знає ніхто анітрохи”, — саме ці слова Івана Франка надихнули митців під час їхньої творчої подорожі.

Поїздка традиційно організована для калуських художників і є щорічним заходом.

Тустань Тустань

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору