Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Студенька” зібрала кошти на підтримку ЗСУ під час благодійного концерту

Студенька

Вчора, 6 жовтня, у палаці культури “Мінерал” відбувся благодійний концерт народного фольклорно-етнографічного ансамблю пісні і танцю “Студенька”.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Концерт під назвою “З нами Бог і Україна, в серці рідна Лемківщина” яскраво відобразив тематичну спрямованість вечора та репертуар одного з найстаріших творчих колективів Калуша. Саме 32 роки тому нелегка доля лемків-переселенців об’єднала кілька поколінь, які зберігають та популяризують справжню народну пісню та яскраву культуру рідних Бескидів.

Студенька

Народний фольклорно-етнографічний ансамбль пісні і танцю “Студенька” очолює Наталія Гуменюк, а найстаршим учасником ансамблю є 87-річний Федір Лабик, голова товариства “Лемківщина”. Аматори сцени, вдягнені у барвисті лемківські строї, традиційно дарують глядачам автентичні співанки та відомі твори.

Студенька

Цього разу концерт “Студеньки” став не лише свідченням любові та поваги калушан до колективу, але й успішною акцією зі збору коштів на підтримку ЗСУ. Під час заходу вдалося зібрати 11 700 гривень, які спрямують на закупівлю системи радіоелектронної боротьби для 453 батальйону 141 окремої піхотної бригади. Про це повідомив волонтер о. Федір Мороз.

Студенька

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору