Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Матійчина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Матійчина – молодшого сержанта 63 окремої механізованої бригади.

Ігор Матійчин народився 1 жовтня 1971 року у м. Калуш, що на Івано-Франківщині. Відвідував дитячий садок “Струмочок та навчався Калуській ЗОШ №3. Після навчання у 8 класах, Ігор вступив до ВПУ №7 м. Калуша. Навчався на спеціальності “автозварювальника”, яку закінчив із відзнакою.

Одружився у липні 1999 року. 28 листопада 2000 року у щасливого подружжя народився первісток – хлопчик Вадим. Працював електрозварювальником 4 розряду на різних підприємствах міста, а згодом став приватним підприємцем.

Із початком повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, він у березні 2022 року добровільно став на захист України та долучився до лав ЗСУ. Служив стрільцем 2 стрілецької роти однієї із військових частин. Військовослужбовець воював на Чернігівщині, у Бахмуті, Авдіївці та інших населених пунктів Донецької області. 

Герой Ігор Матійчин загинув 6 лютого 2024 року на Донеччині під час мінометного обстрілу ворога. Сталося це поблизу населеного пункту Новокалинове Покровськокого району Донецької області. Військовослужбовець отримав поранення, що були несумісними із життям. 13 лютого 2024 року Герой був похований на Алеї слави калуського міського кладовища. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору