Калуш До сайту

Шахраї представилися донькою та обманули пенсіонерку на понад 130 тисяч гривень

64-річна жінка стала жертвою телефонних аферистів, які заявили, що її донька травмувала дитину і наразі перебуває у правоохоронних органах.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

У неділю, 8 жовтня, мешканка Івано-Франківської територіальної громади отримала дзвінок від особи, яка представилася працівником поліції. Шахрай повідомив, що донька потерпілої завдала травми дитині і її затримали. Для лікування дитини терміново вимагали перерахувати 130 000 гривень. Довірлива пенсіонерка, не вагаючись, виконала умови шахраїв і перевела вказану суму кількома платежами. Згодом, після спілкування з донькою, жінка дізналася, що з нею все в порядку.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття нагадує про шахрайську схему “Ваш родич у біді”: якщо вам телефонують, повідомляючи, що родич потрапив у біду (вчинив ДТП, потрапив до лікарні тощо) і просять передати гроші — це шахрайство.

Що робити? Терміново зв’яжіться з родичем або людьми, які можуть бути поруч із ним, та перевірте інформацію. Якщо телефон родича вимкнений, наберіть “102”. Запам’ятайте номер шахрая та повідомте його поліцейським.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08