Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Бреславського

Згадуємо Миколу Бреславського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Бреславського — старшого стрілеця 3-го відділення охорони 2-го взводу охорони 4-ої роти охорони 1-го батальйону охорони в/ч Т0910.

Микола Бреславський народився 9 жовтня 1973 року в селі Кропивнику Калуського району. Мав старшу сестру. У 1982 році пішов до першого класу сільської школи. Мав здібності до математики, відвідував гурток шахів. Після закінчення школи вступив на навчання до Войнилівського професійно-технічного училища, обравши фах “Механізатор широкого профілю”.

У 1992 році був призваний на строкову службу до армії. Після повернення додому працював разом із батьками в шахті “Ново-Голинь”, а потім — охоронцем в агентстві.

Одруженим не був, але мав племінницю та трьох похресників, яких любив як рідних дітей: радів їхнім успіхам та співпереживав невдачам. 

У 2008 році отримав третю групу інвалідності й у зв’язку з хворобою офіційно більше не працював. Але і сидіти, склавши руки, не міг. Тож, почав займатися ремонтними роботами. Часто допомагав у селі людям, був працелюбним та мудрим.

У лютому 2022 року Микола Бреславський прийняв рішення стати на захист України. Колись його дідусь Микола воював у складі УПА, тепер — на боротьбу зі споконвічним ворогом стане і він.

Микола Бреславський звернувся до Калуського територіального центру комплектування та соціальної підтримки й вже 4 березня разом із кращим другом та іншими добровольцями був відправлений до військової частини Т-0910. Згодом його переведели на Рівненщину, де готували позиції для захисту від вторгнення ворога з боку білорусі. 

15 квітня весь день був у караулі на посту. А вночі 16 квітня помер від серцевого нападу в розташуванні військової частини на 49-му році життя.

Похований на кладовищі у рідному селі Кропивнику.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору