Калуш До сайту

На Калущині на грибника напав ведмідь. Чоловік — у лікарні (ДОПОВНЕНО)

Ситуація виникла поблизу Осмолоди: чоловік середнього віку збирав у лісі гриби та наткнувся на ведмеже сімейство.

Пише Інформатор.

Як повідомив генеральний директор Калуської ЦРЛ Ярослав Мороз, постраждалий чоловік — середнього віку, мешканець одного з сіл Перегінської громади. До лікарні він поступив учора, 8 жовтня.

“Чоловік вижив, довіз гриби додому. Але він отримав численні рвані рани, травми кінцівок, зокрема, пошкодження артеріальних судин”, — зазначив медик.

Артеріальна кровотеча становила реальну загрозу життю постраждалого, проте, він ще самостійно доїхав своїм автомобілем додому і вже там втратив свідомість.

Відомо, що під час перебування чоловіка у лісі він наткнувся на двох ведмежат, а вже позаду них був дорослий ведмідь. Найімовірніше — їхня мама-ведмедиця, яка і кинулась захищати потомство. Фактично, що чоловік залишився живим — диво.

“Чоловіка вночі прооперували”, — уточнив Ярослав Мороз.

У коментарі Суспільному голова Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Михайло Лущак повідомив, що постраждалим у цій ситуації є лісник, а ведмедицю він зустрів біля села Кузьминець (село знаходиться перед Осмолодою. Обидва населені пункти входять до складу Перегінської селищної ради, — ред.).

“Він вирушив після обіду по гриби. З гущавини на нього напала ведмедиця. Вона була з малими. Ведмедиця чотири рази атакувала його: погризла ноги, пошкодила артеріальні судини, але йому вдалося врятуватися”, — каже Михайло Лущак.

Голова Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок радить: під час зустрічі з ведмедями не варто кричати голосно, брати зі собою собак, бо надмірний галас може спровокувати тварину. Також не треба втікати, бо ведмідь швидше бігає. Не можна й дивитися хижаку в очі. Аби врятувати собі життя, потрібно повільно рухатися назад, проте не обертатися до ведмедя спиною.

ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08