Калуш До сайту

Нетверезий водій намагався дати хабар калуським поліцейським

У Калуському районі поліцейські затримали 33-річного чоловіка, який пропонував 300 доларів США хабаря, щоб уникнути відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

У Калуському районі під час несення служби екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль “Сітроен” за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування з 33-річним водієм правоохоронці запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Водій відмовився пройти перевірку на вміст алкоголю за допомогою приладу “Драгер” і запропонував поліцейським хабар у розмірі 300 доларів США, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

Попри попередження про кримінальну відповідальність за таку пропозицію, водій поклав гроші до службового автомобіля. Для фіксації правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. На місці події слідчі задокументували факт надання неправомірної вигоди службовій особі, вилучили речові докази та відкрили кримінальне провадження.

Дії водія кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За це правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Поліція Прикарпаття вкотре нагадує про недопустимість надання неправомірної вигоди службовим особам і закликає громадян дотримуватися закону.

Правоохоронці задокументували факт надання неправомірної вигоди, розпочато кримінальне провадження.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08