Калуш До сайту

У Калуші планують побудувати три дитячих будинки. Що відомо?

У планах звести комплекс дитячих будинків сімейного типу. Наразі сторони на етапі вибору земельної ділянки. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на міського голову Андрія Найду.

9 жовтня міський голова Калуша Андрій Найда мав зустріч із генеральним директором неурядової огранізації “СОС Дитячі містечка Україна” Сергієм Лукашовим, менеджеркою  у соціальній сфері по Івано-Франківській області Аллою Котляр та проєктною менеджеркою Анастасією Осадчою.

В ході зустрічі обговорили плани щодо будівництва трьох будинків, у які розмістять три сім’ї із 8 дітьми у кожній та батьками. В планах також організація соціального центру, де працюватимуть відповідні фахівці.

“Ми переконані, що створення такого комплексу є надзвичайно важливим, особливо в нинішні часи, коли багато українських дітей залишилися без родинного захисту. Сьогодні це не лише будівництво будинків, а й створення простору для турботи та підтримки”, — повідомив Андрій Найда

Андрій Найда додає, що цей комплекс зможуть відвідувати усі мешканці громади. Окрім цього мають намір організувати молодіжний простір, а також укриття. Наразі сторони на стадії вибору земельної ділянки, яку міська рада надасть на орендних умовах. Протягом 1,5 років організація самостійно буде опікуватися комлексом, залучаючи інвестиції міжнародних партнерів. Після завершення цього періоду, даний проєкт, за словами мера Калуша, буде подарований громаді.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08