Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Готуємо осінній домашній кетчуп з яблук та помідорів | ІНФОРЕЦЕПТИ

У кожному домі є овочі чи фрукти. З них можна зробити багато чого корисного. До прикладу, із яблук та помідорів можна приготувати чудовий домашній кетчуп. Розповідаємо як його готувати.

Ділиться Інформатор.

Інградієнти які ми зараз перерахуємо та будемо використовувати стане на 1 порцію, тобто приблизно на 2,5 л. готового продукту. Отож нам слід використати:

  • 5 кг помідорів;
  • півкілограма яблук
  • 3 шт. перцю “чилі”;
  • 1 ст. л. з горою солі;
  • 10 штук духмяного перцю;
  • 10 штук гвоздики;
  • 1 ч. л. мускатного горіха;
  • 250 мл оцту;
  • 500 г цукру;

Спосіб приготування домашнього кетчупу

Спочатку слід порізати яблука, почистити серединки й перекрутити на м’ясорубці разом з перцем  “Чилі”. Щодо помідорів, то їх бажано пропустити через соковижималку. Потім слід змішати й поставити варити протягом 2 годин зі спеціями.

В кінці вливаємо оцет та всипаємо цукор. Варимо ще 1,5 години. Після цього розкладаємо по стерильних баночках й закриваємо. Готову продукцію слід накрийти ковдрою, щоб постояли протягом доби, поки не охолонуть. Після цього можна ставити на зберігання. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору