Калуш До сайту

“Автівку, що загорілась у Калуші, врятував військовий”, — очевидиця пожежі розповіла подробиці

Стали відомі подробиці пожежі автомобіля, який стався на проспекті Лесі Українки в Калуші, 10 жовтня. Очевидиця події розповіла, наскільки небезпечною була ситуація та що автівку врятував чоловік-військовий, який випадково опинився поруч.

Інформатор розповідає детальніше.

Йдеться, нагадаємо про ситуацію дводенної давності: запаркований у кишеньці легковий автомобіль з невідомих причин раптово спалахнув. Зусиллями небайдужих людей вогонь вдалося загасити до приїзду рятувальників. Але ситуація, каже калушанка Вікторія Присяжнюк, була дійсно загрозливою, а люди довкола не так дружно гасили вогонь, як це виглядало в короткому відео, що згодом було оприлюдненим.

Насправді, каже жінка, багато перехожих знімали на відео чи проходили мимо замість того, щоб викликати пожежників чи допомагати самотужки.

“Ми з подругою припаркувалися і мали намір піти в один із магазинів. Машина, яка за мить загорілася, була праворуч від нас запаркована. Там за кермом була жінка, яка, очевидно, вже мала намір рушати. Я дивлюся, а в неї авто горить…” — розповіла Вікторія Присяжнюк.

За словами очевидиці, водійка палаючої автівки у цей момент ще залишалася сидіти в машині, вона ж тим часом кинулася кричати, щоб та виходила, адже може статися навіть вибух.

“У людини був шок”, — продовжує калушанка.

З її слів, у цей момент вона побачила знайомих — подружжя Ігоря та Ірини Соловей, які прямували до магазину. Зрозумівши, що потрібно діяти негайно, чоловік швидко зреагував, вхопив вогнегасник зі своєї машини та першим побіг до місця пожежі, а його дружина тим часом кинулась на дорогу та почала зупиняти інші машини й просити про допомогу. Вона ж і пожежників викликала.

“Був дуже сильний дим, а вогонь то слабшав, то знову посилювався. Було дуже страшно насправді, адже могло вибухнути”, — деталізує Вікторія Присяжнюк.

Вона каже: уже після, коли все залишилося позаду, почала обдумувати дії людей довкола. Прикро, що багато кому було справді байдуже, а серед тих, хто прибіг із вогнегасником, не всі вміли ним користуватися. Це важливо, наголошує калушанка, адже ніхто від такого не застрахований.

Додамо, що сьогодні вогнегасники є практично у кожному офісі та багатьох будівлях. Але, чи всі вміють ними правильно користуватися й розуміють для чого вони насправді? Інформатор раніше вже спілкувався про це з калуськими рятувальниками й ще раз ділиться з вами:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08