Інформатор Калуш

ГРОШІ

Офіціантів можуть зобов’язати декларувати чайові та платити з них податки

Офіціантів можуть зобов'язати декларувати чайові та платити з них податки

Працівники кафе та ресторанів зараз перебувають поза фокусом уваги податківців. Але ситуацію планують змінити. Офіціантів уже попереджають, що вони порушують закон, якщо не сплачують податки з чайових.

На цьому наголосив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє сайт новин Волині “Конкурент”.

За словами політика, в закладах харчування є велика проблема через ухилення від сплати податків. У багатьох кафе та ресторанах взагалі не пробивають чеки чи іншим чином занижують звіти про свої доходи.

“З погляду фіскального потенціалу, ми не бачимо цю галузь [ресторанний бізнес – ред.] на першому місці. Тому на сьогодні податкова відпрацьовує торгівлю різноманітними товарами – продуктами харчування і передусім, безперечно, електроніки. А після того, як ці ринки будуть виведені на світ Божий в повному обсязі, ми будемо вже займатися менш привабливим з фіскальної точки зору ринками”, – попередив Гетманцев.

Він додав, що від сплати податків ухиляться не тільки власники закладів, а й рядові працівники, які отримують чайові і не декларують їх, як дохід.

“Ми не повинні підміняти закон якимись своїми судженнями щодо нього. Тож оподаткуванню підлягає будь-який дохід, крім тих доходів, які визначені безпосередньо в законі як пільга. Тому тут для мене дискусії немає взагалі”, – наголосив Данило Гетманцев.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер, 10 жовтня, ухвалила у другому читанні закон про збільшення податків.

До теми: Хто з нардепів Калущини підтримав підвищення податків?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору