Калуш До сайту

У Калуші в пам’ять про захисників висадили молодий дубовий гай | ФОТОРЕПОРТАЖ

Понад дві сотні дубів тепер буде рости на ділянці вздовж дороги, що веде до реабілітаційного центру “4.5.0 Прикарпаття”. Висаджувати дерева сьогодні зійшлися сотні людей.

Інформатор ділиться світлинами та інформацією про захід.

Навесні родини захисників із Калуша та довколишніх сіл отримали молоденькі саджанці дубів, які забрали додому. За задумом організаторів благодійного проєкту “Жити без тебе”, родини мали попіклуватися про молоді деревцята, а за певний час зібратися вдруге, щоб висадити дуби вже на відкриту ділянку.

Детальніше про перший етап йшлося у публікації “У Калуші родини Героїв висадили близько двох сотень дубів”

Місцем висадки дубів стала територія неподалік реабілітаційного центру. Чисте поле колись стане дубовим гаєм… Поки виростуть дуби, багатьох із нас уже не буде, але імена воїнів, у памʼять про яких вони висаджені, залишаться на віки, кажуть організатори заходу.

Перед початком самої акції до родин воїнів, які віддали життя у боротьбі з окупантами за українську незалежність, звернулися представники місцевої влади та ініціаторка акції.

“Нехай корені цих дерев живляться вашою любов’ю до цих Героїв. Але хай Господь зішле вам таку велику любов, щоб ви не відчували болі…”, — звернулася до присутніх ініціаторка акції Мар’яна Яремчук.

Голова громадської організації “Сім’я Героя Калуша” Ірина Кушлик зазначила:

“Хай тут виросте красивий дубовий гай у пам’ять про наших рідних. Але не дай Боже, щоб тут був ліс. Бо, на жаль, хлопці продовжують гинути. а кінця війні немає… “

Відтак кожен, хто прийшов висалити дерево у пам’ять про захисника, перейшов на відведену ділянку та взявся до справи. Серед присутніх — багато батьків полеглих, їхні дружини, діти, інші родичі та друзі. Багато хто окроплював дерева не лише водою, а і сльозами… Були і родини, які садили дуби, що до цього росли біля їхніх домівок чи на присадибних ділянках.

Загалом висадили більш як дві сотні дубів. Біля кожного деревця встановили іменну табличку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08