Калуш До сайту

Без штампу в паспорті в листопаді ще не буде. Коли запрацюють нові правила перетину кордону?

З 10 листопада планували запровадити систему біометричного контролю на кордонах: фіксувати відбитки пальців та фото обличчя людей, які його перетинають, та скасувати необхідність штампів у паспорті. Але в ЄС наразі цю дату скасували.

Reuters цитує слова комісарки ЄС із питань внутрішніх справ Ільви Йоханссон та пише, що три країни не готові до впровадження нової системи, повідомляє Інформатор.

Європейський Союз відклав запровадження нової біометричної системи перевірки на в’їзд для громадян, які не є громадянами ЄС, яку мали запровадити 10 листопада. Це сталося після того, як Німеччина, Франція та Нідерланди заявили про неготовність.

“10 листопада більше не розглядається”, — сказала Ільва Йоханссон та додала, що нового графіка немає, але розглядається можливість поетапного впровадження.

У чому суть нових правил перетину кордону?

Європейський Союз планував з 10 листопада працювати з новою IT-системою EES (Entry-Exit System), яка мала би змінити процедура в’їзду всіх негромадян ЄС, включно з українцями. При цьому про скасування безвізу не йдеться, повідомили в Кабінеті міністрів України.

За задумом ЄС запровадження EES має спростити перетин кордонів та посилити безпеку за допомогою біометричних документів. Крім того, це запобігатиме використанню підроблених паспортів і протидіятиме нелегальні міграції.

Безпосередньо на кордоні варто чекати наступного:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08