Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Художник — не той, хто вміє малювати, а той, хто не може не малювати”. У Калуші нагородили грамотами митців пензля

Сьогодні, 13 жовтня, у приміщенні Виставкової зали на вулиці Дзвонарська, 5 відбулося урочисте відкриття колективної виставки робіт калуських художників. Захід був присвячений святкуванню Дня художника та мав на меті вручення грамот майстрам пензля.

Подія розпочалася хвилиною мовчання за загиблими захисниками, які віддали власне життя задля майбутнього нашої Батьківщини. З початку повномасштабного вторгнення багато митців пішли на захист України, в тому числі й художники. Замість пензля, вони впевнено взяли до рук зброю.

Першим до слова запросили секретаря Калуської міської ради Віктора Гільтайчука. Посадовець привітав митців з професійним святом і висловив їм вдячність за проведення чималої кількості акцій, за допомогою яких вдалося підтримати сім’ї загиблих воїнів:

“Хочу подякувати за творчість, за ваші роботи. Також за проведені акції та майстеркласи, завдяки яким родини військових змогли реалізувати себе та хоча б на мить відвернути свою увагу від тих подій, які відбуваються”.


Після цього до слова запросили начальницю управління культури, національностей та релігій Любов Джуган. Вона також вдячно висловилася про плідну творчу працю митців:

“Найбільше нам запам’яталися ваші теплі майстеркласи для внутрішньопереміщених діток. Коли ми з ними спілкуємося вони в першу чергу згадують, як у Калуші добре, як їх гарно зустрічали. Намальовані картини залишилися в кожного з них”.


До вітань запросили також директора Музейно-виставкового центру Олега Відливаного. Він детальніше розповів про те, скільки художників доєдналося до колективної виставки:

“Сьогодні представлено близько 90 робіт від 30 художників нашого міста, а також скульпторів. Виставка насичена різними барвами. Ви можете побачити різноманіття мистецьких жанрів”.


На заході лунали пісні у виконанні двох співачок, працівниць комунального заходу ПК “Мінерал”, Юлії Воробчак і Христини Гвоздецької. Опісля відбулося урочисте нагородження художників грамотами за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва.


Мисткиня Гох Леся-Лариса зазначила, що на виставці представлені її нові роботи та описала процес їх створення:

“Суть у першу чергу не тільки в майстерності, суть в ідеї створити щось нове. В основі лежить моя фотографія, власноруч вирощеної камелії. Я підкреслила її фарбами, додала деталей, яких не вистачало”.


Також на виставці представлена робота її невістки – Гох Івонне “Зустріч минулого з майбутнім”. Гох Леся-Лариса додала:

“Вона німка, однак прожила в Калуші 20 років під моїм крилом. Її картина виконана акрилом, це безпредметне мистецтво, тобто абстракція. Я завжди казала їй, щоб творила так, як відчуває”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору