Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Михайлові Васькові з Долини просять присвоїти звання Героя України | ПЕТИЦІЯ

Михайлові Васькові з Долини просять присвоїти звання Героя України

Президента України просять присвоїти посмертно звання Героя України захисникові із Долинської громади Михайлові Васькові.

Відповідну петицію зареєстровано  11 жовтня, пише Інформатор.

Як йдеться у тексті, Михайло Васько народився 22 листопада 1995 року в селі Солукові, був найстаршим із чотирьох дітей у сім’ї. Після школи та навчання в училищі був призваний до війська, служив у рядах Національної гвардії України. Командири відзначали здібного хлопця, товариші по службі й рідні пишалися ним.

Повномасштабне збройне вторгнення росії підштовхнуло Михайла Васька до важливого вибору і він пішов до війська добровольцем. У складі десантно-штурмових військ ЗСУ боєць тримав оборону в найгарячіших точках бойових зіткнень з ворогом, де проявив виняткову мужність, сміливість та героїзм. Був нагороджений найвищою відзнакою української армії — Золотим Хрестом Головнокомандувача Збройних Сил України В. Залужного (5 березня 2023 року) та низкою інших відзнак та медалей.

“Побратими згадують, що Михайло, як нацгвардієць, мав відмінну військову підготовку, та завжди прагнув нових знань і навиків. З 17 лютого по 15 березня 2024 року пройшов курси саперної підготовки у Франції й отримав сертифікат військового досягнення з відзнакою “дуже добре”. Планував пройти офіцерські курси, мав для цього найкращі рекомендації від своїх командирів”, — йдеться у тексті петиції.

Зазначено, що у листопаді Михайло васько збирався приїхати у відпустку. Та повернувся додому швидше — на початку осені. На жаль, на щиті та з прапором біля серця…

11 вересня 2024 року заступник командира розвідувальної групи СП роти СП загону СП сержант Михайло Васько загинув під час виконання бойового завдання у районі ведення бойових дій біля населеного пункту Вовчанські Хутори Вовчанської міської ради Чугуївського району Харківської області. Це був останній день перед виходом із позицій…

Підписати петицію потрібно за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору