Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Грошова допомога виявилася пасткою: прикарпатка втратила 25 тисяч гривень через шахраїв

Грошова Допомога фейк

41-річна жителька Вигодської громади стала жертвою шахраїв, які привласнили її кошти, використовуючи схему “Грошових виплат”.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

До Долинської поліції надійшло повідомлення від потерпілої, яка розповіла, що з її банківської картки незаконно списали значну суму грошей. Жінка повірила в отримання грошової допомоги і втратила майже 25 тисяч гривень. Згідно зі словами жінки, вона знайшла оголошення про можливість отримати фінансову допомогу від міжнародних організацій у соціальній мережі.

Перейшовши за фішинговим посиланням, вона заповнила заявку на отримання коштів. Після цього до неї зателефонував невідомий, який, ввійшовши в довіру, дізнався код підтвердження, надісланий їй на телефон. Внаслідок цього з кредитного рахунку жінки було незаконно списано близько 25 тисяч гривень.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та намагається встановити особу зловмисника.

Поліція застерігає громадян бути уважними і не довіряти підозрілій інформації про грошову допомогу, а також нагадує, що варто отримувати відомості лише з офіційних джерел. Не переходьте за сумнівними посиланнями, тримайте в секреті дані своїх карток і не вводьте їх на незнайомих сайтах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору