Калуш До сайту

Калуська лікарня отримала наркозно-дихальні апарати завдяки підтримці МОЗ і Світового банку

Калуська ЦРЛ отримала сертифікати на нове сучасне обладнання — два наркозно-дихальні апарати, які необхідні для здійснення операційних втручань.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Світлану Онищук.

13 жовтня під час робочого візиту на Калущину голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук відвідала Калуську центральну районну лікарню, де урочисто передала два наркозно-дихальні апарати. Це сучасне обладнання, необхідне для проведення операцій, забезпечує життєво важливі функції пацієнтів під час оперативних втручань, допомагає контролювати подачу лікарських засобів та стежити за ключовими показниками життєдіяльності.

Наркозно-дихальні апарати були придбані завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я України за кошти Світового банку. Сертифікати на обладнання передали генеральному директору Калуської ЦРЛ Ярославу Морозу. Це обладнання є важливою частиною роботи лікарні, де щорічно проводять до 4,5 тисяч хірургічних операцій і надають допомогу близько 15 тисячам пацієнтів.

Калуська лікарня продовжує розвиватися та отримувати підтримку від державних і міжнародних партнерів. За останні два роки лікарня була оснащена сучасною ангіографічною системою, комп’ютерним томографом, відеосистемою для ендоскопічних обстежень та іншими важливими приладами, що дозволяє забезпечувати якісну медичну допомогу як місцевим жителям, так і військовослужбовцям, які проходять реабілітацію після поранень.

Світлана Онищук під час візиту також висловила подяку всім медикам, які продовжують самовіддано працювати в умовах війни, та вручила грамоти за професіоналізм і високий рівень обслуговування.

Міський голова Калуша Андрій Найда повідомив, що відзнаки отримали:

Ці відзнаки були надані за їхній професіоналізм та самовіддану працю.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08