Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Травми, фоли та мʼяч-шедевр у девʼятці: “Гарда” вдома розгромила “Прикарпаття-Тепловик”

Не помітно для нас проминули 8 турів Чемпіонату Івано-Франківської області і 13 жовтня “Гарда” ступила на поле рідного стадіону “Хімік” у останньому, 9 туру, першого кола. У цьому матчі було все – боротьба, порушення правил, розгромний рахунок, активні вболівальники та навіть травми.

Розповідає Інформатор..

З наближенням зими, матчі у Чемпіонаті області розпочинаються дещо швидше. “Хімік” як і у попередні домашні матчі “Гарди” повільно, проте впевнено заповнювався вболівальниками. Після бойової нічиєї у Заболотові, місцева футбольна публіка скучила за футболом у місті. Це й проявилося на трибунах. Велика кількість фанатів ФК “Гарди” прийшли глянути на гру своїх улюбленців та обговорити останні футбольні новини та не тільки.

До теми — Нереалізоване пенальті та гриби на полі: “Гарда” здобула вогняну нічию на Коломийщині | РЕПОРТАЖ

Уся концентрація була на грі, адже від неї багато що залежало – перемога дає змогу зачепитися та продовжити боротьбу за вищі місця у таблиці, а поразка навпаки зменшує шанси на вищі щаблі турнірної таблиці. Команду на поле вивів досвідчений вже Ярослав Олевич, що користується авторитетом серед калуських вболівальників. Завдання на гру від головного тренера було єдине – перемога і нічого інше.

Гра розпочалася із українського славня та хвилини мовчання за усіма загиблими у російсько-українській війні. Після цього футбольні колективи перейшли безпосередньо до боротьби на футбольному полі. Шалена підтримка рідних трибун у прямому сенсі додавала сил мчати до воріт суперника та колотити голи.

 

Гольова феєрія у Калуші розпочалася вже на 4 хвилині. Олег Захарків чудово накрутив захисника “Прикарпаття-Тепловик” та здійснив пас на центр карного майданчику, де з голкіпером розібрався Михайло Остапчук та відкрив рахунок у матчі. Автор голу не святкував взяття воріт, адже у свій час захищав кольори “Тепловика”.

Пропонуємо вам переглянути момент голу Михайла Остапчука:

1:0 —  4′ Михайло Остапчук

На цьому Гарда не зупинилася та продовжила атаки воріт суперника. Хвилиною пізніше чудовий момент мав Петро Телепчук, але м’яч пролетів повз ворота. На 10 хвилині матчу, той же Петро Телепчук навісив у карну зону “Тепловика”, де Степан Гудак скинув на Владислава Марія, який зльоту здійснив удар по воротах, але голкіпер гостей Беляк врятував свої ворота. За 10 хвилин калушани мали 3 нагоди для взяття воріт. На 19 хвилині Петро Телепчук знову здійснив спробу прошити ворота “Тепловика”, але знову м’яч пролетів повз.

ФК “Прикарпаття-Тепловик” не є легким суперником для калушан і франківці теж створювали свої атаки та моменти. На 21 хвилині Микотяк обіграв трьох гравців “Гарди” у штрафному та пробив прямо в руки Богдана Кузіва. На 25 хвилині стався досить спірний момент, який обговорювали до кінця матчу – Михайло Остапчук після передачі Олега Захарківа увірвався у володіння Беляка, де проти нього грали двоє гравців. один з яких здавалося фолив у своєму майданчику, що в підсумку могло закінчитися призначенням 11-метрового удару. Але головний арбітр, попри апеляції Остапчука, проігнорував момент.

На 43 хвилині Андрій Рибатчин чудово вивів нападника “Гарди” Олега Захарків віч-на-віч із голкіпером “Тепловика”, але йому не вдалося переграти Беляка. Власне за мінімальної переваги господарів команди пішли на перерву. Досить насичений і активний видався перший тайм у матчі “Гарди” та “Прикарпаття-Тепловика”.

Момент виходу віч-на-віч Олега Захарківа наприкінці 1 тайму:

У другому таймі Олег Захарків теж мав свої нагоди відзначитися у матчі. Зокрема, на 57 хвилині він мчав до воріт суперника, спробував накрутити двох гравців, завдав удару, але він був залегким для голкіпера гостей. Хвилиною пізніше, Андрій Луцький, який дещо раніше вийшов на поле калуського “Хіміка” забив, на нашу думку, феноменальний гол – з-за меж штрафного майданчика точно у дев’ятку. Один із претендентів на кращий гол сезону Чемпіонату області з футболу.

Момент феноменального голу Андрія Луцького:

2:0 —  58′ Андрій Луцький

Та цього калушан було замало. Навіть при рахунку 2:0 вони розвивали швидкісні атаки, щоб збільшити перевагу над суперником і покращити статистику забитих та пропущених м’ячів. На 70 хвилині Мирослав Лазар перехопив м’яч та відпасував на Андрія Рибатчина, що був на правому фланзі атаки Гарди. Він навісив на центр штрафного, на який відгукнувся Владислав Марій, але цей удар був занадто слабким і м’яч пролетів повз. Слід відзначити, що попри це, гардівці продовжували створювати свої моменти та шукати забиті м’ячі у воротах “Тепловика”.

Знову згадаємо Владислава Марія, який на 71 хвилині реабілітувався та зробив чудовий розрізний пас на Мирослава Лазара, який теж поставив свій автограф у воротах Беляка.

 

Момент голу Мирослава Лазара:

3:0 —  71′ Мирослав Лазар

Попри розгромний рахунок гравці “Тепловика” виходили з-під пресингу та навіть мали рандеву із Богданом Кузівим, однак досвід калуського голкіпера взяв верх. За такого рахунку, головний тренер Андрій Драган вирішує дати ігрову практику для Івана Бабія. Він на 84 хвилині чудово виручив команду та завадив івано-франківцям забити бодай один м’яч.

Чудова звитяга калушан у заключному турі першого кола Чемпіонату області. Вкрай важлива та необхідна перемога для усіх калуських вболівальників. Доля медалей вирішиться у другому колі, що найімовірніше стартуватиме навесні 2025 року.

ФК “Гарда” дякує усім вболівальникам, які протягом першого кола Чемпіонату віддано вболівали за будь-якої погоди – за сонячної погоди чи похмурного дня, спеки чи проливного дощу. Втім, на калуських вболівальників у цьому році ще чекатиме останній домашній матч у цьому році – кубкове протистояння із “Вільхівцями”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору