Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Кавінського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Кавінського  — старшого сержанта, командира відділення 137 батальйону 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала М. Остроградського.

Андрій Кавінський народився 27 листопада 1977 року у м. Калуш, що на Івано-Франківщині. Ріс спокійним, добрим та товариським хлопчиком. Мав старшу сестру Галину. У 1983 році пішов до 1 класу Калуської ЗОШ №3. Коли у 1987 році у місті відкрили нову ЗОШ №10, його клас перевели до цієї школи, яку Андрій закінчив у 1993 році.

Своє навчання продовжив у Войнилівському профучилищі за спеціальністю “майстер сільськогосподарського виробництва, фермер-орендар”. Протягом 1996-1998 рр. проходив строкову службу у лавах ЗСУ. Під час служби, яку проходив у Чернівцях отримав звання старшого сержанта. Андрій працював інструктором з легкої атлетики у спортклубі “Кристал”, водієм автонавантажувача у будівельній фірми, а також контролером-охоронцем в управлінні охорони ВАТ “Оріана”. Останнім часом працював муляром на виробництві в будфірмі “Спілка забудівників” у Івано-Франківську

Андрій Кавінський був одружений, розлучився та дітей не мав. Проживав у с. Мислів. 20 липня 2023 року Андрія призвали до лав Збройних Сил України. Самовіддано служив старшим стрільцем-оператором 3 десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 137 окремого батальйону морської піхоти. Користувався авторитетом серед побратимів. 

Герой Андрій Кавінський загинув 14 жовтня 2023 року при виконанні бойового завдання поблизу с. Кринки Херсонського району Херсонської області. Поховали Героя 23 жовтня 2023 року на кладовищі села Мислів. Посмертно воїна нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня та присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору