Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Від прототипу — до серійного виробництва: у Калуші IT-фахівці провели безкоштовне практичне заняття із 3D моделювання

Тривимірне моделювання у сучасному технологічному світі відіграє вагому роль. Адже, розробивши 3D-модель деталі чи виробу можна розгледіти його з усіх ракурсів та внести певні корективи, що покращать його роботу. Після моделювання фахівці можуть створити прототип виробу, який пізніше після успішних випробувань запускають у серійне виробництво. Тож, 3D моделювання є першим етапом на шляху формування та створення готового тривимірного об’єкту. 

Ділиться Інформатор.

Академія ІТ Step у Калуші 12 жовтня провела пізнавальне практичне заняття для учнів 7 класу одного із місцевих ліцеїв, під час якої викладачі академії розповіли про роль та значення 3D моделювання, а також запропонували школярам на практиці спробувати відтворити 3D модель героя із відомого мультфільму.

Заняття було проведено ГО “Чисті серця” за підтримки ініціативи Meet & Codeпорталу “Гурт”. Ініціатива Meet and Code фінансується Amazon і реалізується Haus des Stiftens gGmbH та TechSoup Europe спільно з партнером в Україні, а саме Ресурсним центром ГУРТ.

Школярі дізналися про основи 3D моделювання та його важливість у сучасному ІТ-секторі. Викладачі запропонували учням в спеціальній програмі для моделювання сформувати мульгероя “Міньйона”. У ігровій формі, вони протягом години вчилися створювати шари, об’єднювати фігури та сворювати цілісну модель.

Насправді навчання, що поєднюється із іграми досить полегшує сприйняття матеріалу, адже воно близьке для кожного хлопця чи дівчини. Насамперед школярів познайомили із низкою програмного забезпечення, яке використовують фахівці для розроблення тривимірних фігур та моделей. Для моделювання школярам запропонували використовувати наступні програми:

  • Autodesk Maya;
  • Blender
  • Cinema4D
  • 3Ds Max
  • ZBrush

Водночас для початку роботи із 3D моделюванням слід мати комп’ютер чи ноутбук, який зможе справитися із рендером 3D моделей. Викладачі разом із калуськими школярами розглянули питання вибору комп’ютера:

  • Процесор необхідний для швидкого оброблення даних та рендеригу зображення.
  • Оперативна пам’ять необхідна для плавної роботи з великими та складними моделями. Слід мати не менше 16 ГБ оперативки
  • Графічна карта забезпечує швидкий перегляд, а також редагування 3D моделей. Фахівці радять мати дискретну відеокарту.
  • Зберігання даних – важливо мати саме SSD накопичувач, адже він набагато швидше обробляє та зберігає дані.
  • Монітор – одне із найважливіших у 3D моделюванні, адже від кольорів, які передає монітор, залежатиме фінальна картинка. Тому викладачі ITStep порадили обирати монітори із високою роздільною здатністю від 1920px, а також відповідного розміру – чим більший монітор, тим краще можна розгледіти картинку.
  • Програмне забезпечення – слід визначити чи відповідає ваша операційна система, комп’ютер чи ноутбук вимогам обраної програми.

По завершенню практичного уроку, школярі мали змогу оцінити роботу одне одного, а також отримати сертифікати про проходження уроку та пам’ятні кружки.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору