Калуш До сайту

У Калуші встановили меморіальну дошку Герою Євгену Гулевичу | ФОТО

Сьогодні, 15 жовтня, у Калуському ліцеї №2 відкрили меморіальну дошку Євгену Гулевичу, який загинув, захищаючи незалежність України.

Ділиться Інформатор.

Церемонія розпочалася о 10:30. Після хвилини мовчання табличку на фасаді школи відкрили його близькі родичі, а священики провели молебень на честь Героя та освятили меморіальну дошку.

Також був показаний біографічний фільм про життя Євгена Гулевича, його родину та як пішов на війну. Кожен бажаючий може переглянути його, відсканувавши QR-код, розміщений на момеріальній дошці. Присутні на заході вшанували пам’ять Героя.

Євген Гулевич народився 21 липня 1975 року в Калуші. Його батько працював будівельником, мати — інженером у центральній заводській лабораторії. У Євгена був брат, старший на 5 років. Він навчався у Калуській ЗОШ №2, відвідував театральний та художній гуртки. Після школи вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка на факультет журналістики. У 2005 році Євген закінчив магістерську програму з культурології.

Його кар’єра розпочалася у виданнях “Експрес” і “Пост-Поступ”. Згодом Євген став науковим співробітником та директором Центру гуманітарних досліджень Львівського університету. Він займався перекладами, культурними ініціативами та редагуванням. Серед його проєктів — редакція українського видання “Світловий атлас вуличного мистецтва і графіті” Рафаеля Шактера, а також участь у масштабному проєкті “Ангели” та співкураторство міжнародної резиденції “Суміжність”.

Після початку повномасштабного вторгнення Євген приєднався до захисників України. Незважаючи на проблеми із зором, він був зарахований до 46-ї окремої аеромобільної бригади та став кулеметником.

Євген загинув 31 грудня 2022 року під Бахмутом від кулі російського снайпера.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08