Калуш До сайту

У Старому Угринові вшанували 65-роковини загибелі провідника ОУН Степана Бандери

15 жовтня 2024 року минає 65 річниця з дня вбиства провідника ОУН, Героя України із Старого Угринова – Степана Бандери. З цієї нагоди у рідному селі українського націоналіста провели заходи з його вшанування.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду

Традиція вшанування пам’яті Провідника ОУН в його рідному селі започаткувалася ще у далекі 1980-ті рр. Відтоді, щорічно громадськість збирається на поминальні заходи.  Місцевий парох о. Ярослав провів панахиду за Степаном Бандерою та усіма борцями за волю і незалежність України. Зокрема, воїнів ОУН-УПА, військовослужбовців ЗСУ, які віддали своє життя за краще майбутнє України.

“Присутні – мешканці Старого Угринова, Новиці, Калуша – молилися перед кам’яним хрестом, привезеним благодійниками з мюнхенського цвинтаря Вальдфрідгоф”, — повідомили у Калуській міській раді.

Нагадаємо, що уродженець Калущини, Герой України Степан Бандера був вбитий 15 жовтня 1959 року у Мюнхені радянським агентом з Львівщини Богданом Сташинським. Він був вбитий отрутою випущеною із спеціального пістолета, у якому був розчин ціаністого калію.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08