Калуш До сайту

У вересні виявили, у жовтні — порізали знову. У Долинській громаді незаконно рубають ліс

Ліс незаконно порізали в урочищі “Лани” за межами села Тростянець Долинської міської ради. Це — вже другий факт за приблизно місяць часу, а сума збитків загалом сягає під три мільйони гривень.

Пише Інформатор.

Як повідомили в Державній екологічній інспекції Карпатського округу, під час посилення заходів спрямованих на запобігання та виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства, їхні працівники виявили незаконну порубку 66 дерев різних порід. За підранками інспекторів із охорони навколишнього природного середовища, довкіллю завдана шкода у розмірі 1 482 817 гривень. 

Для проведення розслідування та вжиття заходів реагування, матеріали скеровано до Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зазначимо, що схожий факт незаконної вирубки біля цього ж населеного пункту було встановлено на початку вересня. Тоді екоінспекція повідомляла, що за межами села Тростянець Долинської міської ради в урочищі “Лани” виявлено незаконну порубку 57 сироростучих дерев різних порід. Тоді було розраховано шкоду завдану навколишньому природному середовищу у розмірі 1 323 630 гривень. Й матеріали передавались на до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08