Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жителям Загір’я можуть дозволити зрізати дерева у міському парку?

Нещодавно комісія обстежила стан дерев у парку імені Івана Франка та дійшла висновку, що більше 100 дерев підлягають підрізці або повному видаленню. У парку росте низка різних видів дерев – акації, тополі, в’яз, дуби, ясені, сосни та інші. На оперативній нараді з житлово-комунальних питань навіть йшлося про бажаючих загірчан, які готові зрізати дерева. Який стан дерев у парку, з початком нового тижня? Чи розпочали видалення та підрізку дерев у міському парку Калуша?

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 15 жовтня 2024 року питання дерев у парку стояло на оперативній нараді міського голови з житлово-комунальних питань. Начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак зазначив, що серед жителів мікрорайону Загір’я є бажаючі, які готові зрізати визначені дерева у парку:

“Директорка парку казала, що в неї є багато бажаючих мешканців Загір’я, які готові зрізати дерева”, — зазначив посадовець.

Водночас міський голова Андрій Найда доручив опрацювати дане питання та обговорити з мешканцями кількість дерев у парку, які ті можуть зрізати

Додамо, що минулого тижня у міському парку працювала спеціальна комісія, яка оцінювала стан дерев. Як повідомила директорка парку Наталія Паламар, у вересні 2024 року відбувся обвал дерева при вході до парку, що зі сторони вулиці Коцюбинського. Ця ситуація спонукала звернутися за допомогою у вирішенні проблеми до відповідних фахівців. Водночас, начальниця дільниці з озеленення КП “Калушавтодор” Анна Бігун запевняє, що є окремі дерева, які повністю посохли. Присутні також дерева, які ззовні виглядають здоровими, проте всередині яких присутні тріщини, що руйнують дерева зсередини:

“Кілька ділянок в’язів у парку є повністю сухими. Ранньої осені ці дерева неважко помітити неозброєним оком: сіра кора, яка місцями геть злізла, повна відсутність листя”, — розповідає Анна Бігун

Спеціальна комісія дійшла висновків, що 109 дерев потребують санітарно-формувальної підрізки. Зокрема, йдеться про граб, тополю, в’яз, липу, каштан та горіх та ін. Водночас 61 дерево перебуває у незадовільному стані і підлягають повному видаленню.

Журналісти Інформатора вирішили поглянути у якому стані дерева у міському парку і чи розпочали чистку та видалення дерев. Помарковані дерева чи то на підрізку, чи то на видалення знаходимо вже на вході до парку з вулиці С. Бандери. Із зовнішнього вигляду важко сказати чи вони виглядають хворими. Тому наімовірніше їх підріжуть.

Під час прогулянки парком культури і відпочинку імені Івана Франка, окрім червоно-білих стрічок ми помітили й незрозумілі маркування на деревах. У захаращеній частині парку, що прилягає до вулиці Коцюбинського, стоять помарковані червоним балончиком дерева.  На них нанесено цифрові помітки. Однак, чи підлягають вони наразі обрізці чи повному видаленню, на жаль невідомо. Принаймні, ми знайшли 7 дерев, які були розташовані поблизу одне до одного. Достеменно невідомо, яка доля чекає саме на ці дерева…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору