Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В одній із калуських багатоповерхівок виявили понад пів сотні витоків газу

Один із будинків у Калуші мав 67 витоків газу

У Калуші вже майже завершили роботи з технічного обслуговування мереж загального користування багатоквартирних будинків. Залишилося перевірити всього кілька багатоповеохівок.

Про це йшлося на одному з нещодавніх засідань у міській раді, пише Інформатор.

За інформацією головного інженера Калуської філії ТОВ “Газорозподільні мережі України”, у міжопалювальний період , тобто з квітня до жовтня поточного року фахівці їхньої служби проводили комплексне обстеження підземних газопроводів та обстеження надземних з’єднань, випробування газопроводів середнього, низького та високого тиску тощо.

Цьогоріч газовики також проводили технічне обслуговування мереж загального користування багатоквартирних будинків.

“Перевірили 145 будинків у Калуші та виявили загалом майже 1750 витоків газу. Найбільше — у будинку №19 на вулиці Будівельників. Там у 80-тиквартирному будинку було знайдено 67 витоків”, — повідомив представник газової компанії.

За його словами, витоки газу найчастіше трапляються на з’єднаннях. Усі виявлені випадки ліквідовані.

Зазначимо, що витоки газу, хоч і виявлені на зовнішніх мережах будинку, але все одно є загрозою безпеці людей.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання проводять один раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менш ніж 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережам будинку — понад 25 років. Це регламентовано типовим договором, який затверджено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Відповідно оплата нараховується один раз на 3 або 5 років. Після виконання робіт оплату має провести ОСББ, управляюча компанія або кожен споживач газу за індивідуальними квитанціями.

Цьогоріч у вересні мешканці будинків, у яких провели технічне обслуговування, мали отримати разові рахунки за проведені послуги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору