Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Бучка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Бучка — механік-радіотелефоніст відділення управління штабу зв’язку 214 окремого спеціального батальйону OPFOR.

Ярослав Бучко народився 16 лютого 1974 року у с. Слобода-Болехівська, що на Івано-Франківщині. Ріс у багатодітній сім’ї. Здобув середню освіту у місцевій школі.  Захоплювався футболом та мав багато друзів. З 1992 по 1994 рр. проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. У 1995 році одружився. У подружжя народилося двоє дітей.

У 2001 році закінчив НГВУ “Надвірнанафтогаз”, отримавши фах “помічника бурильника”. Після навчання працював у сфері нафтової промисловості – 12 років в “Укранафті”, а потім ще 10 років слюсарем-ремонтником.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Ярослав вступив до лав 214 окремого батальйону OPFOR. Пройшов навчання у Старичах (Львівщина), а пізніше виконував бойові завдання на Київщині та Чернігівщині. 20 лютого 2023 року воїна відправили на передові позиції на Бахмутському напрямку. Там він служив механіком-радіотелефоністом відділення управління штабу зв’язку.

Військовослужбовець Ярослав Бучко загинув 6 вересня 2023 року внаслідок отриманого вогнепального поранення поблизу населеного пункту Костянтинівка Донецької області. Поховали Героя на кладовищі рідного села Слобода-Болехівська

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08