Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До підрозділів БпЛА тепер можна долучатися без відвідування ТЦК, — Мінцифри

До підрозділів БпЛА тепер можна долучатися без відвідування ТЦК, — Мінцифри

В Україні запустили рекрутинг до Армії дронів: долучатися до підрозділів тепер можна без відвідування ТЦК — через Дію.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram, пише Інформатор.

“Додали можливість долучитися до підрозділів БпЛА без відвідування ТЦК. Подаєте заяву за кілька кліків, проходите співбесіду та підписуєте контракт”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив міністр, після подання заяви майбутній боєць гарантовано потрапить в той підрозділ, який обрав сам.

“Жодного “розподілу” та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно”, — йдеться у дописі.

Як працює вступ до Армії дронів?

Михайло Федоров стверджує, що рекрутинг у Дії нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями. У застосунку за фільтрами обираєте бригаду або підрозділ, у який хочете потрапити, далі надсилаєте одну чи декілька заяв. Самостійно обираєте напрям, пов’язаний з БпЛА, — від оператора будь-якого дрона до інженера. Далі рекрутер запрошує вас на співбесіду і підрозділ підписує з вами контракт. Це все.

“Мотивовані бійці повинні стати основою війська, в межах Армії дронів ми сформували та укомплектували сотні ударних рот, навчили десятки тисяч операторів, які працюють за новою доктриною та щотижня уражають сотні одиниць ворожої техніки. Щоб кваліфікованих операторів ставало ще більше, Міноборони вже почали сертифіковувати приватні школи операторів БпЛА, а рекрутинг у Дії — логічний наступний крок для тих, хто визначився, ким хоче бути в цій війні”, — йдеться у дописі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору