Калуш До сайту

У Калуській громаді дозволили відстріл лисиць у мисливських угіддях

У мисливських угіддях Калуської громади дозволено відстріл лисиць. Таке рішення ухвалили через значне перевищення чисельності диких тварин, зокрема лисиць, які є переносниками сказу, а також інших хижаків і безпритульних тварин.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Сьогодні, 17 жовтня, на засіданні місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Калуської міської ради обговорювали проблему збільшення кількості лисиць у мисливських угіддях громади. Раніше регулювання їх чисельності відбувалося через полювання, яке наразі заборонене.

За словами начальника Калуського міського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Юрія Угери, з початку року до Івано-Франківської регіональної лабораторії надійшло 19 проб біологічного матеріалу для досліджень на сказ, зокрема 12 лисиць. Один із випадків сказу був підтверджений у кота в селі Боднарів, де тварини контактували з дикими лисицями.

У громаді вирішили вживати заходів для зменшення популяції лисиць та інших диких тварин, які можуть бути небезпечними для людей та домашніх тварин. Користувачам мисливських угідь необхідно звернутися у відділ лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській області міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства для отримання дозволу на відстріл та відлов вовків, лисиць, бродячих собак, котів у межах мисливських угідь.

Крім того, на території громади продовжується робота з імунізації диких м’ясоїдних тварин. У Калуській громаді вже було охоплено 175,4 кв. км, де розповсюдили 4385 доз вакцини через наземне розкидання приманок із вакциною.

Попри ці заходи, Калуська громада наразі належить до благополучних за рівнем поширення сказу. Від початку року було зафіксовано 95 випадків укусів людей тваринами, переважно собаками. Провакциновано 6360 тварин: 3629 собак та 2721 кота.

На засіданні також обговорювали заходи профілактики африканської чуми свиней, чуми дрібних жуйних тварин та грипу птиці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08