Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Юрія Мердуха

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Юрія Мердуха — старшого солдата, старшого водія-гранатометника 2-го автомобільного взводу 63-ї окремої механізованої бригади.

Юрій Мердух народився 17 жовтня 1989 року в селищі Рожнятові. Мав старшого брата, який завжди був йому опорою в житті та надійним другом. Навчався у місцевій школі, після закінчення якої був призваний на військову службу.

Після демобілізації почав працювати у міліції та здобув вищу освіту за фахом “Юрист” у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

В січні 2011 року Юрій Мердух одружився. В сім’ї народилося троє дітей: два сини і донечка. Родина мріяла купити гарний дім у рідному селищі з просторим садом та власним ставком…

У 2014 році рожнятівець брав участь в АТО. А в 2015 році, звільнившись із міліції, почав їздити на роботу до Польщі та працювати будівельником. У чужій країні його і застала повномасштабна війна. Чоловік одразу прийняв рішення повертатися додому та стати на захист рідної землі.

27 лютого 2022 року він повернувся і того ж дня був направлений на навчання у Яворів на Львівщині. Наступного дня його офіційно зарахували до лав 63 окремої механізованої бригади на позицію старшого водія – гранатометника.

30 січня 2024 року під час ворожого мінометного обстрілу позицій ЗСУ поблизу села Торське на Донеччині Юрій Мердух загинув. Він до останнього подиху був вірним військовій присязі і віддав за незалежність України найцінніше — життя.

Похований на кладовищі у рідному селищі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08