Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Анатолія Грекова

Згадуємо Анатолія Грекова

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Анатолія Грекова — гранатометника 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

Анатолій Греков народився 18 жовтня 2001 року в місті Молодогвардійськ на Луганщині. Мав молодшого брата. У шкільні роки відвідував музичну школу та грав у шкільному оркестрі, займався боксом та мав цікавість до зброї. хлопець мріяв, що стане військовим.

У 2014 році Анатолій Греков разом зі своєю сім’єю переїхав у Калуський район — село Кальна. Закінчував уже місцеву школу, а відтак вступив до Дрогобицького фахового коледжу нафти і газу.

Коли юнаку виповнилось 18, він перевівся на заочну форму навчання та уклав контракт із Львівською 80-ою десантно-штурмовою бригадою. Служив гранатометником.

Восени 2020 року його разом із побратимами відправили на схід України, а потім проходив кілька видів навчань. Лютий 2022 року застав хлопця у війську. Він брав участь у боях за Гостомельський аеропорт та Ірпінь.

На початку квітня Анатолій Греков освідчився коханій дівчині, з якою мріяв створити сім’ю. Але вже наступного дня поїхав на південь, де перебувала на той час його бригада. Брав участь у звільненні Миколаївщини, а потім — у боях в самісінькому пеклі (Лиман, Білогорівка…)

21 травня 2022 року стало для 20-річного солдата Анатолія Грекова останнім. Захисник загинув під час ворожого артилерійського обстрілу біля села Пилипчатине під Бахмутом Донецької області.

Похований у селі Кальна Витвицької громади.

Указом Президента № 460/2022 від 30 червня 2022 року Анатолій Греков нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору