Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відстрілу собак і котів у Калуші не буде

Собаки і коти

Після обговорення проблем зі сказом також зайшла мова про бродячих собак і котів, яких стерилізують і вакцинують. Що саме буде з ними?

Розповідає Інформатор.

Вчора, 17 жовтня, на засіданні місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Калуської міської ради обговорювали проблему збільшення кількості лисиць у мисливських угіддях громади. Це питання виникло через перевищення чисельності диких тварин, які є переносниками сказу. Раніше їх кількість регулювали за допомогою полювання, але наразі воно заборонене.

Комісія звернула також увагу на бродячих собак і котів. Відтак за результатами роботи комісії на сайті Калуської міської ради написали дослівно так: “…відстріл та відлов вовків, лисиць, бродячих собак, котів у межах мисливських угідь…“. Формулювання спричинило дискусію у соцмережах. Тож, згодом у міській раді уточнили інформацію, запевнивши, що відстрілу собак і котів у громаді не буде.

Сьогодні ситуацію Інформатору прокоментувала і заступниця міського голови Наталія Кінаш, яка зазначила, що рішення комісії фактично має новизну лише в частині поводження з дикими тваринами, зокрема, лисицями. Що ж до котів та собак, то в місті є діюча програма, відповідно до якої і відбувається їх відловлювання та стерилізація. У цьому плані все залишається у звичному режимі.

Волонтери та посадовці кажуть: кожного понеділка на вулицях Калуша проводиться відлов тварин без бірки на вухах, яких потім доставляють до притулку “Дім Сірка”. Там їх стерилізують, а також обов’язково вакцинують від сказу та інших небезпечних хвороб.

Після проведення необхідних процедур, притулок повертає тварин на ті самі місця, де їх було відловлено. Притулок не залишає цих тварин у себе, а повертає їх на місце їхнього попереднього проживання.

Такі заходи дозволяють контролювати кількість бродячих тварин у місті, запобігаючи їх розмноженню та поширенню небезпечних хвороб. Втім, це не гарантує, що на вулицях міста не з’являтимуться нові чотирилапі безхатьки, адже багатьох тварин продовжують викидати на вулиці, привозити з сіл тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору