Калуш До сайту

Всім по 40: вартість харчування школярів у Калуші знову змінили

Харчування всіх школярів у Калуській громаді до кінця року буде становити 40 гривень. Це стосується й учнів 1-4-х класів, за яких тепер платить держава, й учнів 5-11-х класів, які харчуються власним коштом або ж за рахунок бюджету.

Зміни до рішення, прийнятого 16 жовтня, було внесено на сьогоднішньому позачерговому засіданні виконкому Калуської міської ради, пише Інформатор.

Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян повідомила, що відповідно до урядової постанови вартість харчування учнів 5-11 класів не може бути меншою за вартість харчування початкової ланки. Із підприємцями, які харчують дітей, до кінця 2024 року діють чинні тендери, у яких закладено вартість харчування на рівні 40 гривень. Посадовиця зауважила, для того щоб змінити та підвищити ціну, вони повинні провести нові тендери, без яких підвищення цін неможливе:

“Оскільки, ми підіймаємо ціни на харчування 1-4 класів, то автоматично ми б мали підняти ціну і для 5-11 класів. Але підвищити ціну для 5-11 класів, не проводячи нових тендерів — неможливо”.

Ірина Люклян внесла пропозицію залишити вартість харчування на рівні 40 гривень.

Тобто йдеться про те, що з нового тижня, 21 жовтня, вартість порції для початкової ланки зросте на 5 гривень — із 35 до 40 гривень. Водночас, ціну на харчування для старших учнів залишили на тому ж рівні — 40 гривень.

“Є пропозиція і бачення залишити харчування учнів 5-11 класів на тому рівні, на якому воно було. Тоді, відповідно до постанови, ми можемо підняти вартість харчування для 1-4 класів. Тому буде не 50-55 грн, як ми хотіли це зробити попереднім рішенням, а залишити на рівні 40 гривень”, — зазначила головна освітянка міста.

Отже, з 21 жовтня, як йшлося раніше, початкова ланка (1-4 класи) харчуватиметься безкоштовно (70% вартості покриває субвенція, а 30% — міський бюджет), а вартість порції для учнів 5-11 класів та тих, хто харчується за кошт батьків, складатиме 40 гривень.  Виконавчий комітет прийняв відповідне рішення. Водночас з нового календарного року, вартість харчування, вірогідно, таки зросте.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08