Калуш До сайту

На Долинщині зафіксовано випадок сказу. Що відомо?

Позитивний результат сказу було виявлено у собаки, а переносниками часто є лисиці. Тож у громаді вирішують, що з ними робити. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Вигодську селищну раду

У Вигодській громаді, що на Калущині різко збільшилася популяція диких лисиць, що становить велику небезпеку для людей та домашніх тварин. Регулювання їх чисельності відбувалося через полювання, але зараз воно є забороненим.

У Вигодській громаді було виявлено 1 випадок сказу собаки, а у області – це другий випадок.

Відомо, що під епізоотичних досліджень встановлено, що більшість випадків сказу домашніх тварин відбувається при контакті із хворими дикими тваринами, зокрема лисицями.

Протягом року Долинським ГУ ДПСС у Івано-Франківській області було здійснено наступні заходи:

Відомо, що заходи профілактики включають обстеження на туберкульоз, лептоспіроз, бруцельоз. Здійснюється вакцинація проти хворіб птиці, свиней та бджіл.

Для регулювання популяції лисиць у громаді будуть здійснюватися такі заходи: користувачі мисливських угідь повинні отримати дозвіл на відстріл вовків, лисиць, а також відлов бродячих котів та псів в межах цих угідь. Такий дозвіл надається відділом лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській області міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства

Будьмо за на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08