Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З російського полону повернулися 95 українських військовослужбовців

Обмін військовополоненими відбувся ввечері 18 жовтня після тривалих переговорних процесів. Серед звільнених є бійці полку “Азов”. Це вже 58 обмін військовополоненими 

Ділиться Інформатор.

Обмін військовополоненими офіційно підтвердив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram каналі:

“95 наших людей знову вдома. Воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину. Кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі”

Також президент України опублікував офіційне відео зустрічі звільнених із ворожого полону воїнів української армії:

 

 

Наразі відомо, що обмін відбувся у форматі 95 на 95. Серед повернутих із російського полону українців є військовий та правозахисник Максим Буткевич. Про його повернення виданню ZMINA повідомив батько військового Олександр Буткевич, про що пише “Громадське”.

Максим Буткевич вступив до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення. До полону ворога потрапив у червні 2022 р., де він перебував понад 2 роки.

Серед 95 звільнених військових є 34 воїни “Азову”, які обороняли Маріуполь та завод “Азовсталь”

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що цей обмін є особливим:

“Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору