Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті ТЦК встановлюють місцезнаходження осіб, які не оновили дані та як надсилають поштові повістки

В Україні до 16 липня усі військовозобов’язані громадяни повинні були оновити свої військово-облікові дані. Втім, на даний момент є велика кількість осіб, які цього не зробили. На Прикарпатті почали встановлювати місцезнаходження осіб, які з тієї чи іншої причини не здійснили оновлення військово-облікових даних, щоб з’ясовувати чому ці заходи були не здійснені. Водночас до засобів сповіщення долучилося розсилання повісток поштою. Як цей процес працює? 

Ділиться Інформатор, покликаючись на ОТБ “Галичина”

В етері ОТБ “Галичина”  в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальника сектору мобілізаційно-оборонної роботи Андрій Мороз повідомив, що на даний момент існує велика кількість осіб, які оновили дані:

“На жаль, я не можу надати таку інформацію, адже вона з грифом “обмеженого доступу”. Але можу сказати, що велика кількість ще не оновила даних і по цих військовозобов’язаних громадянах ми працюємо. Надсилаємо їм повістки і встановлюємо, де вони зараз знаходяться та чому вони до цього часу ще не оновили дані”.

Водночас посадовець пояснив як на даний момент відбувається сповіщення громадян та яким чином і де вручаються повістки:

“У нас зараз сповіщення відбувається різними способами. Сповіщення громадян відбувається як спільними групами представників територіальних центрів комплектування та органів Національної Поліції і також ми здійснюємо сповіщення засобами через “Укрпошту”. Вручення через “Укрпошту” – це автоматизований процес. Повістки генеруються Генеральним штабом Збройних Сил України. Після того через “Оберіг” начальники районних, міських ТЦК накладають свій електронний підпис на кожну повістку. Потім ці повістки розсилають “Укрпоштою” усім нашим громадянам”, – розповів Андрій Мороз

Додав, що вони контролюють хід вручення повісток та прибуття громадян, які отримали повістку до ТЦК. У випадку, якщо громадянин не прибув у визначений термін до територіального центру комплектування, то його подають у розшук. Якщо особа прибуває, то у ТЦК визначають його статус на даний момент.

Повну розмову із в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальника сектору мобілізаційно-оборонної роботи можете переглянути нижче:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору