Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Дуркала

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Дуркала — стрільця 1 кулеметного відділення кулеметного взводу 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр “Едельвейс”

Роман Дуркало народився 31 січня 1977 року у м. Калуші. Був другою дитиною у сімʼї та мав старшу сестру Руслану. У 1984 році пішов до 1 класу Калуської ЗОШ №7.  Був відповідальним, ввічливим та добрим учнем. Вітався навіть після завершення школи. У школі любив уроки фізкультури, а футбол фактично був сенсом його життя.

Після закінчення 9 класу пішов навчатися до ВПУ №7 м. Калуша. Здобув спеціальність “будівельного столяра та паркетника”

У травні 1995 року був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. Служив у ракетних військах на Харківщині.

Почав працювати хлорпровідником у цеху електролізу на магнієвому заводі. Пізніше працював арматурником у “Трьох бетонах”. Згодом на “Даноші” працював годувачем кормів

Після початку повномасштабного вторгнення, 21 червня 2022 року Романа було мобілізовано до лав ЗСУ. Воював у Краматорську, Бахмуті. Будучи на фронті, по можливості дзвонив своїй матері.

Герой загинув 18 жовтня 2022 року боронячи населений пункт Білогорівка під Бахмутом, внаслідок танкового обстрілу.

Поховали воїна Романа Дуркала на міському кладовищі Калуша.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08