Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Аджика з болгарського перцю на зиму | БАБУСИНІ РЕЦЕПТИ

Сезон консервації все ще триває. Винахідливі домогосподарки завжди знаходяться в пошуках цікавих, а головне смачних рецептів, щоб потішити своїх рідних взимку. Аджику з перцю можна їсти у вигляді намазки на хліб, вона чудово поєднується з м’ясом і різноманітними гарнірами. Сьогодні у нашій новій рубриці “Бабусині рецепти” розповімо про те, як її приготувати. 

Пише Інформатор.

АДЖИКА З БОЛГАРСЬКОГО ПЕРЦЮ НА ЗИМУ

Інгредієнти:

  • 3 кг болгарського перцю
  • 8 шт. гострого перцю
  • 4 головки часнику
  • 200 мл оцту
  • 500 г цукру
  • 500 мл олії
  • 2-3 ст. л. солі
  • 400 г томатної пасти
  • 1 ч. л. сухого базиліку

Приготування:

Болгарський перець чистимо, перемелюємо. Гострий перець також мелемо, однак зернятка залишаємо. Додаємо в суміш олію та тушимо протягом 30 хвилин. Після цього, добавляємо решту інгредієнтів, окрім базиліку та тушимо ще півгодини. За 5 хвилин до кінця насипаємо базилік.

Суміш розливаємо по чистим, сухим банкам та стерилізуємо протягом 30 хвилин (щоб банки не тріснули в каструлі, необхідно постелити на дно тканину).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору