Сезон консервації все ще триває. Винахідливі домогосподарки завжди знаходяться в пошуках цікавих, а головне смачних рецептів, щоб потішити своїх рідних взимку. Аджику з перцю можна їсти у вигляді намазки на хліб, вона чудово поєднується з м’ясом і різноманітними гарнірами. Сьогодні у нашій новій рубриці “Бабусині рецепти” розповімо про те, як її приготувати.
Пише Інформатор.
АДЖИКА З БОЛГАРСЬКОГО ПЕРЦЮ НА ЗИМУ
Інгредієнти:
- 3 кг болгарського перцю
- 8 шт. гострого перцю
- 4 головки часнику
- 200 мл оцту
- 500 г цукру
- 500 мл олії
- 2-3 ст. л. солі
- 400 г томатної пасти
- 1 ч. л. сухого базиліку
Приготування:
Болгарський перець чистимо, перемелюємо. Гострий перець також мелемо, однак зернятка залишаємо. Додаємо в суміш олію та тушимо протягом 30 хвилин. Після цього, добавляємо решту інгредієнтів, окрім базиліку та тушимо ще півгодини. За 5 хвилин до кінця насипаємо базилік.
Суміш розливаємо по чистим, сухим банкам та стерилізуємо протягом 30 хвилин (щоб банки не тріснули в каструлі, необхідно постелити на дно тканину).
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08