Пиріг сподобається справжнім поціновувачам макової випічки та стане чудовим доповненням до чаювання або ж святкового столу. Сьогодні розповімо про те, як його приготувати.
Пише Інформатор.
МАКОВИЙ ПИРІГ
Тісто:
- 700 г муки
- 350 г маргарину
- 6 ст. л. сметани
- 8 яєчних жовтків
- 1 скл. цукру
- 1 п. дріжджів
Начинка:
- 3 скл. маку
- 1 ст. л. м’якого масла
- 8 яєчних білків
- 1 скл. цукру
- горіхи та родзинки за смаком
Приготування:
М’який маргарин перетерти з жовтками та цукром. Розвести дріжджі у сметані та додати до маси. Всипати муку та замісити тісто. Для приготування начинки треба запарити мак, двічі перемолоти його на м’ясорубці або перетерти в макітрі. Білки з цукром збити до крутої піни та додати до маку. Наприкінці додати подрібнені горіхи та родзинки. У змащену форму викласти шарами тісто та начинку. Необхідно поставити форму в тепле місце, щоб пиріг підійшов. Після цього випікати в духовці 1 годину.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08