Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Легкий у приготуванні маковий пиріг | БАБУСИНІ РЕЦЕПТИ

Пиріг сподобається справжнім поціновувачам макової випічки та стане чудовим доповненням до чаювання або ж святкового столу. Сьогодні розповімо про те, як його приготувати. 

Пише Інформатор.

МАКОВИЙ ПИРІГ

Тісто:

  • 700 г муки
  • 350 г маргарину
  • 6 ст. л. сметани
  • 8 яєчних жовтків
  • 1 скл. цукру
  • 1 п. дріжджів

Начинка: 

  • 3 скл. маку
  • 1 ст. л. м’якого масла
  • 8 яєчних білків
  • 1 скл. цукру
  • горіхи та родзинки за смаком

Приготування:

М’який маргарин перетерти з жовтками та цукром. Розвести дріжджі у сметані та додати до маси. Всипати муку та замісити тісто. Для приготування начинки треба запарити мак, двічі перемолоти його на м’ясорубці або перетерти в макітрі. Білки з цукром збити до крутої піни та додати до маку. Наприкінці додати подрібнені горіхи та родзинки. У змащену форму викласти шарами тісто та начинку. Необхідно поставити форму в тепле місце, щоб пиріг підійшов. Після цього випікати в духовці 1 годину.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору