Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Французькі рогалики із Галичини з любов’ю | БАБУСИНІ РЕЦЕПТИ

Ці рогалики є улюбленою випічкою автора даного матеріалу та нагадують про щасливі миті дитинства. Тож пропонуємо і вам спекти рогалики своїм рідним та у сімейному колі згадати та відчути себе у справжньому дитинстві, насолоджуючись витонченим смаком галицької випічки. Зрештою, вони нагадують французькі круасани, але галицька любов до кухні робить їх рогаликами. Тож записуйте рецепт.

Пише Інформатор.

ФРАНЦУЗЬКІ РОГАЛИКИ

Інградієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 250 г. маргарину
  • 40 г. дріжджів
  • 1 склянка сметани
  • дрібка імбиру
  • півсклянки густого джему
  • цукор, пудра

Приготування:

У приготовану миску висипати 3 склянки борошна. Дріжджі подрібнюємо і додаємо до борошна. Також кидаємо маргарин, дрібку імбиря, 3 яєчні жовтки та 1 склянку сметани.  Далі замішуємо тісто, яке слід поставити на кілька годин до холодильника. Після того як тісто настоялося, слід його вийняти та розкачати товщиною 7 мм. Згодом круглою формою чи склянкою вирізаємо коло діаметром 25 см, яке розділяємо на 6 трикутників.

Далі переходимо безпосередньо до наших трикутників. Найперше змащуємо тісто збитими білками та викладаємо зверху джем. Загортати тісто, щоб утворився рогалик необхідно від широкої сторони. Коли рогалик загорнуто його слід ще раз змастити білком, щоб при випіканні утворилася золотиста скоринка.

Рогалики викладаємо на підготовлену форму, яку перед тим змащуємо олією. Пекти слід до золотистого кольору. Готові французькі рогалики посипаємо цукром та пудрою.

Смачного!

Ярослав Куцій
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.

Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору