Унікальну страву готують у с. Світязь, що у Ковельському районі на Волині. З незвичного: борщ готують зі свіжої крові та квашених буряків, але відбувається усе це дійство лише за однієї події. Якої саме читайте у нашому матеріалі.
Ділиться Інформатор, покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.
Рецептом поділилася журналістка Олена Лівіцька у спільноті “Занесло в село”. Вона розповіла, що її готують лише тоді, коли заколюють свиню.
“Тадааам! Чорний борщ на столі. Автентична волинська колярська страва. Готують тільки у день, коли колють свиню. На квашених буряках і з кров’ю”.
Крім звичних м’яса і реберець, до цього варіанту “незвичного” борщу додають всілякі хрящі, печінку, легені та нирки. Окрім цього використовують квашений буряк, а якщо вони недостатньо окислились, тоді на допомогу приходить оцет.
“Традиція жива. Закололи кабана, борщ — був.”, — підсумовує журналістка.
До теми — Вранці зібрав — увечері закрутив: калуський священник розповів, як консервує гриби
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08