Калуш До сайту

Калушанин щодня ліпить по 8-10 кілограмів вареників та пельменів

У часі війни Руслан Свирид обрав свій шлях волонтерства, а також і власного підзаробітку. Хлопець ліпить вареники, пельмені, смажить млинці та заготовляє сирники, а отримані кошти має змогу донатити на ЗСУ.

Пише Інформатор.

Руслан Свирид розповідає, що за освітою він кухар-технолог. У мирний час хлопець займався солодкою випічкою: випікав торти, пряники та різноманітні солодощі. Але, каже, що з початком повномасштабного вторгнення попит впав на солодку випічку і він вирішив спробувати ліпити напівфабрикати. Нині асортимент заморожених напівфабрикатів у калушанина чималий. Пропонує він вареники з картоплею, з домашнім сиром, з плавленим сирком та капустою, а також пельмені зі свинним та курячим фаршем, сирники та млинці.

“Я з самого дитинства любив куховарити. Завжди допомагав мамі на кухні, це мені подобалося, а особливо любив працювати з тістом. Люблю жартувати, що тісто в моїх рукав якесь особливе, слухняне і піддається мені. Тому вареники та пельмені виходять практично ідеальні, не розварюються під час варіння. Всі замовлення ліплю вручну, а продукти для них беру лише найсвіжіші та найякісніші,” — говорить Руслан Свирид.

Хлопець зазначає, що найчастіше його покупцями є жителі Калуша та ближніх сіл, які щоденно працюють та через брак вільного часу замовляють напівфабрикати у нього. Інколи ліпити смаколики допомагає йому мама Оксана, яка проживає у селі Гуменів Верхнянської ТГ Калуського району. Самотужки за цілий день Руслан наліплює по 8-10 кг вареників та пельменів, заморожує їх, а відтак доставляє своїм замовникам. Виручені кошти передає волонтерам чи долучається до зборів на потреби військових.

Крім готування їжі, хлопець має ще одне захоплення: утримує та розводить у селі домашніх тварин — кроликів, курей, качок та перепілок. Домашні яйця та м’ясо також передавав на фронт для військових. Руслан зізнається, що попит на домашню продукцію зростає, зокрема й на заморожені вареники, пельмені та інші заготовки домашньої їжі.

Читайте також — Десерти, які згорають… Майстриня з Долини знайшла цікавий спосіб для підзаробітку та допомоги ЗСУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08