Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Фільм про ресторан вихідців із Болехова в США потрапив до списку найкращих у 2024 році за версією CNN

Фільм про вихідців із Калущини розташувався поряд із документальними стрічками про Крістофера Ріва, який грав роль Супермена та згодом отримав інвалідність. Також серед найкращих є стрічки про чорну Барбі  та історія про американського ляльковика Джима Хенсона, який створив відому телеперадачу “Маппет-шоу”. У 2020 році американці стверджували, що “якщо ми втратимо Веселку, ми втратимо Нью-Йорк”.

Ділиться Інформатор.

Одна із провідних телерадіокомпаній світу CNN опублікувала список документальних фільмів, які найбільше переглядали протягом цього року. До списку ввійшов фільм “Веселка: на розі у центрі світу” (“Veselka: The Rainbow on the Corner at the Center of the World”). У ньому розповідається історія Ольги та Володимира Дармохвалів, які в середині ХХ ст. відкрили ресторан у самому серці Нью-Йорка. Ресторан “Веселка” одразу став популярним серед селебриті США.

“Сердечний документальний фільм, який описує еволюцію цієї опори вареників і гуляшу в районі “Маленької України” Іст-Вілліджа Нью-Йорка, який набув нового значення, коли росія вторглася в Україну в 2022 році”, — йдеться у статті СNN

Додамо, що у 2020 році американський журнал “Esquire” вніс український ресторан до списку “100 ресторанів, які США не повинні втратити”. Це означає, що американці високо цінують вклад українців у їхню культуру. Тоді про ресторан вихідців із Калущини говорили наступне:

“Як я нещодавно сказав одному другові, якщо ми втратимо Веселку, ми втратимо Нью-Йорк. Це якір Іст-Віллідж, найкрутіша закусочна на Землі, цілодобове українське вогнище для тих моментів, коли розбита душа волає про голубці, м’ясо по-строганівськи та вареники. Веселка зараз потрібна як ніколи”

Як виглядає український ресторан зараз?

Ресторан “Веселка” був заснований після Другої світової війни у 1954 році біженцями із Болехова Володимиром та Ольгою Дармохвалами. Відомо, що ресторан щодня виробляє 3000 вареників вручну і кожен тиждень використовує 500 фунтів буряка, щоб зробити 5000 галонів борщу щотижня.

Меню ресторану пропонує борщ за 25 доларів, вареники по 31 долар, деруни можна придбати за 27 доларів. Голубці вартують дещо дорожче – 40 доларів. Повне меню можна переглянути за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору